Byta till miljömärkta rengöringsprodukter

Hej.
Under dom här senaste månaderna har jag börjat byta ut mer och mer av våra rengöringsprodukter för huset till miljömärkta. Jag själv rengör toaletten här nere minst 2-3 gånger i veckan för att det ska vara rent och  fräscht då det är den som används mest och då jag vill att det ska gå lite fortare så har jag kört med rengöringsservetter. 

Jag köpte förut dom ifrån Lidl men sen såg jag att Grumme hade kommit ut med liknande till både kök och bad så jag köpte dessa och dom är superbra. Dom är även komposterbara vilket verkligen är ett plus. Sen har dom samma serie som sprayer där även försterputs finns och det är den bästa jag har använt på länge. Deras sprayer blir mer som ett skum när det kommer ut och det gillar jag verkligen.

Så nu är det inte mycket kvar av rengöringsprodukter jag använder som inte är Grumme längre. Toalettrengöringen jag gillar bäst har klorin i sig. Visst kanske det inte är jättebra men jag tycker själv att det känns renast och med tre barn känner jag att det behövs. Speciellt i dessa tider. 

Köpte även Grummes tvättmedel här om degen man har inte hunnit använde det än, är der någon som använder det och har tankar om det eller andra miljömärkta rengöringsprodukter?

Morgonens utsikt


God morgon.
Idag startar vi dagen med att betsa lite brädor som ska bli en avlastningsmöbel/skohylla i hallen. Vi har en väldigt lång smal hall som inte har mycket yta alls för att få plats med alla kläderna för 5 personer, särskilt i te under vintern. Vi har nämligen 4 dörrhål och två trappor på den lilla ytan vi har och har med det sagt bara två korta väggar att få plats med allt som behövs. Den ena väggen har vi i dagsläget ett skoskåp ifrån ikea som är 10 år gammalt och lådorna har fått sig en himla törn med tre barn så det är dags för det att göra plats för något nytt. Så nu blir det så att vi bygger ett eget för att få rätt mått då vi inte alls har mycket plats att ställa något på. Om jag minns rätt så är väggen 150 cm lång och vi har ett djup på 30 cm innan dörrhålet kommer. Så inget vi ville ha passare och då blir det att bygga eget vilket passar oss perfekt. (null)
Betsar för fullt 🙂

Vill ni ha bilder på hur vi har det i hallen nu och hur möbeln blir? 


Flexitarian

Ja, precis som rubriken lyder hamnar jag numera under just flexitarian fliken när det gäller maten. En flexitarian är ju någon som äter till största delen en vegetarisk kost men någon gång under veckan kan äta kött. Nu har ju visserligen inte ätit just kött under en månads tid men jag äter fortfarande kyckling.

Anledningen till att jag inte äter just kött ör för att jag är en väldigt känslig person för doft/smak och jag har under snart ett års tid tyckt att kött luktar lite små äckligt vilket gjort att jag valt vegetariska alternativ dom gångerna. Men i en månads tid har jag helt valt bort kött och iställlet köpt hem mat ifrån Hälsans kök eller Anamma.

Nu vet jag såklart inte om jag kommer bli sugen på tex skinka eller fläskfilé någon gång men som jag känner just nu tror jag inte det. Kanske blir att jag helt väljer bort kyckling med och blir lakto-ovo vegetarian, det vet jag ju inte.

Om det är någon som är flexitarian eller vegetarian så får ni jättegärna lämna tips på goda recept då jag är väldigt nyfiken på nya maträtter. Jag kan även lägga ut egna recept om det är någon som vill ha inspiration av vad jag äter.

Börja blogga igen?

Hej.
Nu är det otroligt länge jag bloggade sist och har länge funderat på att börja igen men inte riktigt vetat vad jag ska blogga om. Men jag saknar så att kunna skriva av mig och inte minst att kunna gå tillbaka och se vad som hänt förr med tex barnens utveckling mm. 

Som det känns nu är jag redo igen att testa blogga då det är något jag alltid gillat att göra, jag menar bloggen har funnits i 10 år nu så mycket av mitt liv finns med här.

Är det något speciellt man vill att jag ska ta upp här? Vill man veta vem jag är om man kanske är ny här? Eller är det något annat? 

(null)

(null)

(null)
 Lite nyare bilder på mina tre älsklingar som är tagna i höstas❤️