28 fullgångna vekor med William

Hej mina fina.
Idag har jag gått 28 hela veckor med min lilla kille i magen och har nu 12 veckor kvar till BF men jag hoppas ju att det kan vara 10 bara =) Börjar bli tungt nu och jag känner mig så otroligt klumpig att jag inte alls njuter på samma sätt som jag gjort med mina tjejer. Men oj vad underbart det är att känna sin lilla son snurra runt där inne och sparka♥
Idag är det ju även dags för BM besök om en stund så när vi kommer hem därifrån kommer lite info därifrån tillsammans med magbilderna =)


Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kanske börjat titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.


(Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer)

Infon kommer HÄRIFRÅN
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling