♥Lilly♥

Hej
Varje dag kan jag inte mer än le åt våran underbara tjej. Varje dag är verkligen ett äventyr med henne & det är ett äventyr jag aldrig vill sak sluta. Hon är så otroligt "vuxen" till sättet. Ja hon är ju inte vuxen så man hon beter så så otroligt mycket mognare än vad jag är van att 2 åringar är. Hon vill alltid hjälpa till med saker här hemma fast hon inte har någoin som helst skyldighet till det i hennes ålder.

 Kan ge er att par exempel. Om hon har en tröja på sig som blir smutsig tar hon av sig den & lägger den i tvättstugan så vi ska kunna tvätta den. Hon hjälper till att mata sin syster & torkar henne runt munnen om maten kommer utanför. Hon sätter igång tv:n själv & försöker få igång pippi,emil eller bullerbyn själv då hon känner sig så stor att hon kan det själv.

Ja det är ju nästan så man tror att hon är den vuxna här hemma =) Vi har ju aldrig sagt åt henne att vara större än vad hon är utan det är något hon själv utvecklat. Visst har hon ju alltid varit tidig men hallå. Man måste ju inte vara som sina föräldrar som gör allt tidigt heller =)

Jag vet ju inte riktigt hur jag ska göra när hon visar att hon är mera utvecklad än vad vi trodde att hon skulle vara vid den här åldern. Hon vill ju lixom vara med & fixa med sina kläder, använda halsband mest hela tiden, hon snor ju mitt smink med =) Och skor. Oj vad hon älskar skor. Inte bara hennes utan allas. Hon försöker till&med få på sig mina 14 cm klackar haha. Och det senaste hon är inne på nu är örhängen & hål i öronen. Hon håller alltid på med mina. Sitter där & piller för att sedan pilla på sina öron. Sen har hon även börjat ta saker & satt på öronen som små örhängen. Så vi har nu börjat fråga henne om hon vill har hål i öronen & hon lyser som en liten sol när hon svarar ja. Vi har även berättat att det gör ont att göra hål & smånypit henne(inte hårt) i öronen för att hon ska känna på ett vis hur det kommer kännas man hon fortsätter att fråga om det.

Jag vet inte hur jag känner inför det. Jag har ju alltid sagt att mina barn ska fråga efter att få ta hål innan vi ska göra det & nu göt hon ju det även om hon kanske inte riktigt förstår hela konceptet. Visst är det ju många som tar hål i öronen på sina minisar vilket jag inte har något emot då det är deras vilja & Lilly är ju snart 2 men ja. Det har alltid känns för tidigt innan.

Vad tycker ni är är lagom ålder för att ta hål i öronen?

Mammas lilla smiksnattare♥


Kommentarer
Postat av: Fia

Mina tjejer ska själva vilja ta, inget beslut som jag ska ta åt dom.Nån ålder är svårt att säga men kanske runt 6.

2011-03-09 @ 00:37:30
URL: http://www.ensidaomallt.se/Sofsan/
Postat av: Lotta, mamma till Lucas

Vilken fin blogg du har! =)

Svår fråga det där... när de börjar skolan kanske? Run 6-7 år. Själv fick jag inte ta hål i öronen förän jag blev 18 =P

2011-03-09 @ 16:51:09
URL: http://sotnosenattol.blogg.se/
Postat av: Ida

Vi har en också en lillgammal här hemma, en kille, men iallafall. Barn i den här åldern härmas, dom härmar och apar efter sina idoler = föräldrarna i det här fallet. Jag skulle inte säga att din dotter är kapabel till att bestämma själv om hon ska ha hål i öronen, det är en fråga om säkerhet som föräldrarna ska bestämma. Det kan mycket väl bli infekterat eller så kan hon dra ut örhängen. Jag tänker mig bara om vi skulle låta vår Hugo göra allting som han "verkar" sig ha kunskap om - vilken katastrof :P

2011-03-09 @ 19:06:00
URL: http://enlitenida.blogspot.com
Postat av: Anonym

Men barn måste vara 6år gamla för att få ta hål i örat, i alla fall om man ska göra på studio som gör de.. eller är det nåt du har tänkt göra själv??

2011-03-09 @ 20:41:44
Postat av: Anonym

Jag känner många, iof är mammorna från Thailand som har hål i öronen och barnen är runt 2 år. Visst , där brukar man ta hål tidigt men endå. Går allt bra tycker jag det är helt ok vid ca 3-4 år :)

2011-03-10 @ 17:04:23
Postat av: Hanna - Mode, smyckesstillverkande och min vardag

Jag tycker tidigast runt 6 år.

2011-03-13 @ 08:14:46
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling