Svar på fråga

Jag fick en liten fråga tidigare idag av en anonym som jag tänkte svara på här i bloggen =)

Anonym:
Hejsan.. Jag ska snart resa med min lilla.. Tänkte bara fråga hur det gick med flygresorna med en liten med sig? och hur utbudet var på blöjor och välling där eller om man ska ta med sig lite extra ifall..? :)

Svar:
Åh vad kul att ni ska ut & resa =) Ja jag kan ju säga att resa med Lilly var ju verkligen läskigt lätt. Hon sa inte ett ljud under flygresan & då var hon vaken hela ditresan & somnade innan start när vi skulle hem. Vet inte om dewt har något att göra med det faktum att hon hade sin napp i hela ditresan eller vad det kan ha varit men om din plutt använder napp är det ju bra att pröva ha den i under flygresan & kolla om det funkar. Annars hade vi lite att tugga på till Lilly med oss i skötväskan. För oss vuxna brukade det ju hjälpa att tugga på något så vi förde över det till Lilly. Men det funkade ju br för oss endå men det gottiga försvann ju iaf då hon blev uttråkad under flyget. Men vem vill sitta still i 4 timmar kan man ju undra med =)

Jag kan helt ärligt säga att jag inte såg en enda vällingförpackning därborta & jag såg en förpackning blöjor så jag skulle rekomendera att ta med. Visseligen vet jag ju inte vart ni ska men där vi var ska man nog vara förberedd. Vi hade med oss en förpackning med blöjor vilket var 42 st men det beror ju helt på storlek på blöjor & barnet. Men hellre för mycket med sig än för lite. Har man otur kan dom få magbesvär & då går ju blöjorna åt. Och sen hade vi med en förpackning välling då hon bara äter den kvälls & nattetid så det räckte ju. Och sen hade vi med nyponsoppa som hon får varje frukost.

Men jag är en sån där hönsmamma som packar för mycket men för oss räckte det med en resväska & då var det till 3 personer. Men jag tänkte slänga in en lista på vad vi hade med oss så kanske det hjälper lite =)

1 paket blöjor
1 paket välling
1 paket nyponsoppa
Vätseersättning
Nässpray eller koksalt till den lilla
Alvedon eller ipren eller vad ni använder till den lilla. Kom ihåg sprutan eller skeden vid flytande 
Termometer
Solskyydsfakor 50 & något ifall dom bränner sig
Hatt mot solen

Och sen kan jag ju rekomendera något som dom verkligen gillar att dricka då det är super viktigt i värmen. Lilly åt ju inte supermycket som hon gör hemma men hon drack säkert 1½-2 liter vätska om dagen & jag tycker att det är vikitgast att dom får i sig något & inte vad. Funkar det med läsk eller festis så kör på det. Gillar dom juice så blanda ut den med extra mycket vatten bara så funkar ju det med. Alla medel är tilllåtna vid semester =) Sen ska man vara noga med att bara ge dom flaskvatten & även blanda vällingen med det. Om det inte finns micro så ta tévatten ur en automat. Det gjorde vi & det funkade superbra.

Ja det är nog det jag kan säga & dom tipsen jag har. Hoppas att det var til lite hjälp iaf =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Du som skriver heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (ser bara jag)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Design by Sanne Holling